De voormalige school is een karakteristiek gebouw gelegen op een unieke rustige locatie met heerlijke tuin.

Het pand bezit authentieke elementen van toen. 

Het gebouw is inmiddels omgetoverd tot een smaakvol centrum voor trainingen, cursussen & vergaderingen. 

Het gebouw beschikt onder meer over drie ruime en hoge klas lokalen met veel daglicht van 7 m x 6.80 m en maar liefst 4.5 m hoog met geweldige metalen raampartijen. 

Ook de entree is uniek, met authentieke diagonaal gelegde tegeltjes en voldoende toiletten.

Gemeentelijk monument

Het pand is gebouwd in 1904 als huisvesting voor een basisschool. Na ruim 100 jaar beschikt het pand nogal altijd over vele authentieke details en de sfeer van het verleden is haast nog voelbaar in dit voormalige schoolgebouw. De gemeente Woudrichem heeft in 1991 besloten dit bijzondere pand op de gemeentelijke monumentenlijst te zetten omdat de voormalige school van regionaal belang is en in het kader van de bescherming van het gemeentelijk cultureel erfgoed.

Omschrijving: Een uit 1904 daterend bakstenen voormalig (lagere) schoolgebouw met gepleisterde plint en lijst. Aan de achterzijde bevinden zich grote metalen kozijnen. Het schoolgebouw is tot 1972 als zodanig in gebruik geweest.

Kom maar binnen

Via de hoofdentree met statige dubbele deuren met leeuwenkopjes rooster van gietijzer is de school bereikbaar. Als je de bijzondere entree betreedt, de authentieke details ziet als de authentieke diagonaal gelegde tegeltjes, dan gaan ook voor jou de verhalen leven die voor menig één nostalgische achtergrond heeft. De vloer heeft authentieke tegeltjes in twee kleuren, met biezen en opstaande tegeltjes als plint. Hier lopen al honderd jaar mensen overheen.

Waardevol gebouw en warme herinneringen

Wat dit woongebouw zo bijzonder maakt? Ten eerste zijn betekenis voor de omgeving. Veel oud-leerlingen en oud-medewerkers koesteren warme herinneringen aan hun schooltijd in dit gebouw. Dit blijkt al uit de grote belangstelling waarmee oud leerlingen soms vragen om even binnen te kijken. Ook architectonisch gezien is het gebouw bijzonder. Met name de details in het metselwerk en de hoge metalen raampartijen laten zien met hoeveel zorg en toewijding het gebouw in 1904 is gerealiseerd.

Respect voor historie

Studeren en vergaderen in dit schoolgebouw is genieten met respect voor de historie. Een herkenbaar exterieur en allesbehalve standaard interieur komen hier perfect samen in een omgeving waar de ‘goeie oude tijd’ nog altijd voelbaar is. 

grafittie

Tuin

Via een gietijzeren dubbel hekwerk met gemetselde poeren is de tuin aan de voorzijde bereikbaar. Een sterke basis van strak gesnoeide taxus hagen en grind paden vormt de hoofdstructuur van de riante voortuin. 

De tuin wordt omsloten door beukenhagen.

Bij mooi weer is de tuin een ideale omgeving om de lunch te gebruiken.

Omgeving

Binnen een straal van één kilometer tref je de “Afgedamde Maas” en het “Almbos” met het hertenkampje. De vestingdriehoek, Woudrichem, Gorinchem en Slot Loevestein, liggen dichtbij en zijn verbonden middels een veerdienst.

Via de A15, A27 en A59 vanuit steden als Breda, Utrecht, Rotterdam, Den Bosch en Den Haag is Centrum De Landing binnen ca. 30/50 minuten bereikbaar.